kopfoto

Waarom Jeu de Boules?

Wereldkampioenschap vrouwen 2015 BangkokkVelen kennen Jeu de Boules alleen maar als een spelletje, dat in Frankrijk overal gespeeld wordt. En terecht, het is een onovertroffen spel om gezellig en recreatief met elkaar te spelen.
Maar wist je dat Jeu de Boules (Petanque) ook een officiële, internatio­nale wedstrijdsport is met Landelijke- en Wereldkampioen­schappen, voor mannen, vrouwen en jeugd?
Klik eens op de foto, Wereldkampioenschap vrouwen Bangkok 2015, wat een entourage.
En de ondergrond: hard, zacht, ruw, glad. Techniek, taktiek, precisie, concentratie, teamgeest. Al deze factoren kunnen bij wedstrijden een doorslaggevende rol spelen voor winst of verlies.
En sinds najaar 2016 is er in de winter de Natonale Petanque Competitie, de NPC.

 

Petanque is de variant van Jeu de Boules zoals die in Nederland (en ook in Frankrijk) wordt gespeeld.

Jeu de Boules wordt in principe als een zomersport gezien, maar ook ’s winters, of bij slecht weer kan er in onze overdekte accommodatie worden gespeeld (het gehele jaar door dus). Als sport is Jeu de Boules heel gezond. Voor je conditie, je loopt een hele (mid)dag heen en weer, voor je geest: concentratie op het spel, voor je motoriek , de oog - handcoördinatie enz. Je gehele lichaam is erbij betrokken.

De Nijeboulers voegen de woorden sociaal & gezellig er erg graag aan toe.
Het is dan ook om deze reden dat wij het beoefenen van Jeu de Boules onder de aandacht willen brengen en aanbevelen.
Nijkerk bezit al sinds 1993 een officiële Jeu de Boulesvereniging:
De Nijeboulers aan de Watergoorweg 48a. De speeltijden zijn:

Maandagmiddag:              13:30 uur
Maandagavond: 19:00 uur
Woensdagmiddag: 19:00 uur
Woensdagavond: 19:00 uur
Zaterdagmiddag: 13:30 uur

Mocht je iets voelen voor deze oproep, dan ben je altijd van harte welkom op deze speeltijden. Je kunt ook contact op­nemen met onze secretaris, emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..